Pierwsze danie

0
1972

Pierwsze danie to zazwyczaj zupy, są one początkiem obiadu, a więc muszą być lekkie i niesycące. Zupą rozpoczynamy obiad. Zupa powinna być ugotowana ze świeżych warzyw i mięsa. Nie mogą to być warzywa które już dłuższy czas leżą, bądź należy unikać tych z zamrażarki. Każda zupa powinna być tak gotowana aby była jak najbardziej pełno wartościowa. Dlatego warzywa powinniśmy dodawać do zupy kiedy mięso jest miękkie nie wcześniej, gdyż wszystkie ich wartości odżywcze się wygotują. Zupę trzeba także doprawić świeżymi ziołami, należy unikać gotowych przypraw z papierka, a używać tych świeżych, takich jak świeżo zmielony pieprz i inne. Zupę trzeba także dobrze odcedzić od wygotowanej zieleniny, a na koniec świeżą zieleninę pokroić prosto do ugotowanej zupy, wtedy jest ona pełnowartościowa. Zupę można podawać z makaronem, ryżem, bądź też po prostu jeść ją samą. Należy jednak pamiętać aby jej zbytnio nie rozgotować , wszystko powinno być twardawe ale zjadliwe, ugotowane, trzeba dobrze pilnować tego.

http://www.nieoficjalnie.pl/